KDO SMO

Pisalo se je leto 2016, ko je, v Slovenskih Konjicah svoj prvih vdih doživel Fitnes center Starfit, z jasnim ciljem: Pomagati ljudem, na področju gibanja in prehrane.

Iz preproste ideje je v letih delovanja zrastel fitnes center, ki ni le to.

Starfit je več kot le fitnes. Starfit je družina.

Predstavljajte si vaše najbljižje. Kaj bi storili za svojo družino? 

Ker si vsak od nas želi za svojo družino le najboljše in ker Starfit tretira vse svoje člane kot družino, se tudi nenehno izboljšujemo in iščemo nove načine, da zagotovimo za svojo (vedno širšo) družino le najboljše storitve.

Pred kratkim smo tako naprimer uredili prostore za rehabilitacijo in začeli sodelovati z diplomiranim fizioterapevtom, da lahko pod Starfit streho pomagamo tudi pri sanaciji poškodb in odpravljanju bolečin.

Morem reči, da smo res top ekipa in zahvala za to gre našim članom družine v enaki meri kot našemu kolektivu, saj eni brez drugega ne moremo.

In ja, znamo se tudi zabavati...

(poglejte bolj podrobno, kdo smo ljudje za Starfitom)

Spoznaj

Našo

ekipo

Niko Valand

Da me boste še bolje spoznali, Vam predstavljam mojo zgodbo.

Moja zgodba se je pričela 24. 12. 1992, v Mariborski bolnišnici, kjer sem prvič vdihnil zrak in zajokal. Rodil sem se v družino, ki ji ljubezen in objem takrat nista bila tuja, saj sem imel že starejšo sestro. O mojih zgodnjih otroških letih vam težko povem kaj več, kot to, da sem bil povprečen otrok s svojimi muhami in dobrimi dnevi kot vsi ostali.

Osnovno šolo sem obiskoval v domačem kraju Poljčane. Kot osnovnošolec sem začutil, da mi je šport zelo blizu, najbolj sem užival v ekipnih igrah z žogo. Vseh 8 let osnovne šole sem treniral nogomet in kasneje nadaljeval tudi v Srednji šoli.

Pot iz osnovne šole me je vodila na Srednjo Zdravstveno in Kozmetično šolo Maribor, kjer sem tudi pridobil poklic Srednji Zdravstvenik. V času srednje šole sem zaradi poškodb sprejel odločitev, da prekinem z nogometom in se posvetim šoli ter fitnesu.

Svojo šolanje sem kasneje nadaljeval na fakulteti za Zdravstvene Vede v Mariboru. Strast do fitnesa je bila enostavno prevelika in sem svojo energijo raje usmeril v fitnes izobraževanja in pričel delati kot osebni trener.

Dosti ljudi pozna mojo trenersko zgodbo, a vendar se še vedno najdejo nekateri, ki mislijo, da sem naredil par izobraževanj in sedaj pametujem ostalim ljudem…

Temu ni tako.

Svojo trenersko pot sem pričel pred 10 leti in se med tem časom nenehno izobraževal in dosti stvari izkusil na lastni koži. Dobro se zavedam, da moje znanje in pristopi pred leti niso bili enaki kot sedaj, a sem tudi tiste pomanjkljivosti izpopolnil… saj veste… izkušnje in praksa sta vredni več kot tona teorije.


Moja pot je bila polna vzponov in padcev. Na lastni koži sem izkusil tekmovanja v bodybuldingu, stroge diete, ekstremno naporne treninge in mnogo več. V samih bodybulding tekmovanjih sem tudi dosegel lepe uspehe. 1. mesto Men´s physique Madrid 2017 (Španija), 3. mesto Mens´s physique Rimini 2016 (Italija).

Najboljša lekcija, ki sem se jo naučil z bodybuildingom je, da brez discipline enostavno ne gre.

V samih trenerskih vodah se nahajam že 10 let. Svoja izobraževanja sem začel na Fitnes zvezi Slovenije, kjer sem pri 18 letih opravil tečaj za vaditelja fitnesa, dve leti kasneje pa svoje znanje izpopolnil z tečajem inštruktor fitnesa. Po teh dveh tečajih sem si pridobival izkušnje z individualnih osebnim trenerstvom in vodenjem skupinskih vadb vse do leta 2015, ko sem svoje znanje začel počasi nadgrajevati in opravljati dodatne tečaje.

Od leta 2015 do 2020 sem med drugim opravil še naslednje tečaje:

 • TRX inštruktor,
 • Maser,
 • IFPA personal fitness trainer,
 • IFPA sports nutrition specialist
 • itd..

Leta 2016 sem svojo disciplino usmeril v odprtje fitnes centra STARFIT v Slovenskih Konjicah, kjer se še danes iz dneva v dan dokazujem in učim, da bi svoje znanje in izkušnje, ki sem jih z leti pridobil, delil z svojimi strankami in jim pomagal doseči njihove cilje.

Med svojo potjo kot osebni trener sem navdih iskal v mnogih tujih kot domačih trenerjih in naj vam povem, da Slovenija kot mala država premore veliko dobrih osebnih trenerjev!

Svoj čas in učenje sem zato posvetil rehabilitaciji, kar me najbolj veseli in tudi sovpada z mojo zdravstveno podlago. Sem mnenja, da bi se vsak trener moral na določeni točki odločiti in početi tisto, v čemer je najboljši in ne biti MOJSTER za vse!

Nina Brumec

Sem Nina in sem športnica že od malih nog. Te so se zelo hitro začele poditi po košarkarskem in odbojkarskem igrišču ter od ranega otroštva poplesovale v ritmu Hip Hopa, v času osnovne šole pa me je najbolj prevzela atletika.

Svojo hitrost in vzdržljivost sem uspešno dokazovala na tekmovanjih po Sloveniji, v času študija pa sem zaradi omejenega časa sama s seboj morala skleniti nekaj kompromisov, opustila svoj najljubši šport in začela obiskovati fitnes.

Ker sem bila vajena akcije in tekmovanj si nisem mislila, da me bo tako pritegnil, ampak takrat je bil fitnes najbolj primerna druga izbira. Hitro sem ugotovila, da to ni bila druga izbira, ampak v resnici najboljša izbira.

Več kot sem vadila, bolj sem se zavedala tega, kako pomembni sta pravilna izvedba vaj in pravilna tehnika, posledično mi je postalo jasno tudi, da je za kvalitetno izpeljan trening pomembna tudi pravilna prehrana.

Življenje je potem kar avtomatsko teklo v smeri ljubezni do gibanja in treninga, ter me popeljalo do študentskega dela v fitnesu in do ljubezni – fanta Nikota, ki me je na tej poti vedno vzpodbujal in mi stal ob strani tudi med časom šolanja za osebno trenerko, svetovalko za športno prehrano in pri opravljanju licence za maserko. Za vso podporo sem mu zelo hvaležna.

Pa tudi zato, ker razume kaj pomeni, ko želiš pridobivati vedno več znanja in se vsak prosti trenutek še dodatno izobraževati, da lahko vedno boljše pomagaš svojim strankam.

Alenka Žakelj

Odkar pomnim, sem bila »migica«.

Starši so me že v vrtcu vpisali na plesni tečaj, kjer sem se spoznala z gibanjem ob ritmu in le-to vzljubila. Jazz balet sem trenirala do svojega 19. leta, ko sem se prvič udeležila vodene skupinske fitnes vadbe. Bila sem navdušena – telo se je preoblikovalo, vadbe so bile pestre, motivacija trenerjev in sovadečih prava. Tako sem svoj prosti čas med študijem v Ljubljani, od koder prihajam, preživljala na fitnesu.

Kmalu sem ugotovila, da si želim več. S treniranjem plesa sem pridobila občutek za gib, telo, ritem in gibanje v skupini – kar nekaj osnov, ki jih potrebuje dober trener skupinskih vadb in fitnesa.

Tako sem leta 2008 pridobila licenco za vodenje skupinske fitnes vadbe in fitnesa pri Fitnes zvezi Slovenije.

Vse od takrat uživam v vodenju raznovrstnih skupinskih in individualnih vadb. Sčasoma se je moj hobi razvil v več – poslanstvo in službo, ki jo rada opravljam.

Na svoji fitnes poti sem pridobila naziv »Slovenski inštruktor leta 2014« pri Fitnes zvezi Slovenije, kmalu zatem pa sem se izobrazila še za vodenje pilatesa, vadbe za nosečnice ter poporodne vadbe. Redno izpopolnjujem svoje znanje na seminarjih in kongresih aerobike in fitnesa.

Svoje ure vadb in osebnega trenerstva vodim z užitkom, rada se posvetim vadečim in njihovi izvedbi vaj. Poudarjam kvaliteto, ne kvantiteto giba. Poskrbim tudi, da skupaj pozabimo na zunanji svet, se prepustimo gibanju in napolnimo s pozitivno energijo.

Poleg fitnes vadb in trenerstva uživam tudi v teku in, ko le čas dopušča, hoji v hribe. Svoj prosti čas najraje preživljam s svojo družinico, ki sem si jo ustvarila v Slovenskih Konjicah. Z mojima fantoma smo kar se da aktivni. Uživamo v vožnji s kolesom, izletih, druženju s prijatelji, najraje pa poleti uživamo na morju in plavamo. Menim, da starši otrokom najlaže privzgojimo ljubezen do gibanja z zgledom.

Enako velja glede prehranjevanja. Doma poskrbim, da se kar se da zdravo prehranjujemo, seveda pa se vsake toliko radi in brez slabe vesti tudi pregrešimo.


V Fitnes centru Starfit že 4. leto vodim skupinske vadbe:

 • TNZ (vadba ob ritmu glasbe z rekvizitom »step«),
 • Starlates (elementi pilatesa in mobility-ja),
 • Bootcamp (vadba z lastno težo in/ali pripomočki) in
 • vadbo za starejše.

Pri osebnem trenerstvu se posvetim posameznikovim željam in potrebam. Trening je tako skrbno in individualno pripravljen, hkrati pa je učinkovit, motivacijski in tudi zabaven. Na treningih se osredotočim na preoblikovanje postave, krepitev telesa, izboljšanje telesne drže ter izgubo telesne mase. Poskrbim tudi za treniranje koordinacije, gibljivosti in mobilnosti, poudarjam pomen dihanja in povezanosti s svojim telesom.


Rada treniram tudi s specifičnimi skupinami vadečih. Osebne treninge nosečnic prilagodim glede na to, koliko časa je bodoča mamica noseča in kako se počuti. Poskrbim za varno vadbo, izboljšanje drže, razpoloženja ter splošnega počutja nosečnice. Pri osebnih treningih s starejšimi izvajamo vaje za zdravo hrbtenico, izboljšanje ravnotežja, koordinacije, gibljivosti in povrnitev telesne moči.


Lepo vas vabim, da se v novi sezoni odločite za skrb za svoje telo in um, izberete gibanje in se mi tako pridružite na skupinskih ali individualnih treningih.

Vesela vas bom!

Marko Mišel Zupan

Najprej bi se vam rad predstavil. Moje ime je Marko Mišel Zupan, rojen 20.9.1994 v Celju.

Pri svojih štirih letih smo se z družino preselili iz Laškega v Zreče, kjer sedaj tudi prebivam. V svojem kraju sem hitro spoznal, da nudi široko paleto možnosti, kar se tiče same športne dejavnosti. Sam sem takrat čutil večjo ljubezen do nogometa, vendar je na koncu očetova beseda obveljala in vpisal sem se v košarkaški klub Zreče.

Ob koncu osnovne šole, pri svojih 14 letih sem si prvič kupil uteži in začel trenirati doma. Tako sem vsa tri leta izvajal vaje doma, dokler se pri svojih 17 letih, nisem prvič vpisal v fitnes v Termah Zreče.

Poleg fitnesa sem imel še številne druge hobije in sicer, sem še vedno igral nogomet. Rad sem hodil v hribe s prijatelji, tekel in plaval.

V svojem  prostem času rad obiskujem savno vas in kompleks bazenov v Zrečah. Vsekakor rad preživljam prosti čas tudi s prijatelji, pogledam kak dober film ali odigram partijo šaha.

Naj vam priznam, tudi kot osebni trener, zagovornik zdravega načina življenja, gibanja ter prehranjevanja, imam tudi sam šibkost pri izbiri svoje najljubše hrane. Sem velik oboževalec hitro pridelane hrane. Najraje si privoščim pico s kozarcem mrzlega piva. Vendar pa kot to učim tudi vas, z tem ni nič narobe, le zavedati se je treba, kaj to pomeni za vas.

Če pogledam nazaj in se spomnim svojih prvih treningov v svoji sobi, pomislim, da je to bil moj prvi izmed mnogih razlogov, zakaj postati osebni trener in narediti korak naprej v življenju.

Želel sem pomagati ljudem pri uresničitvi njihovega cilja, jim izboljšati in spremeniti življenjski stil, ter jih v čim krajšem času naučiti in podučiti o svojem telesu, različnih gibalnih vzorcih in načinu prehranjevanja.

Za to potezo sem se odločil, ko sem treniral še v Zrečah pri svojih 20 letih. Tečaje za pridobitev mednarodne licence sem obiskoval v Ljubljani. 6.5.2017 sem postal licenciran AFP osebni trener druge stopnje.

Sredi avgusta sem začel delati kot osebni trener v fitnes centru Starfit pod mentorstvom Nika Valanda in Mitja Studenčnika. Najprej sem vodil skupinske vadbe (Bootcamp), kasneje pa sem začel delati tudi osebna trenerstva s stranko ali trening v paru. Rad opravljam vse vrste treningov, tako osebna trenerstva, kot skupinske vadbe.

Rekel bi, da najbolj uživam v treningih za hipertrofijo in vodeni vadbi Bootcamp. Sem zagovornik kompleksnih vaj in dajem večji poudarek na večjih mišičnih skupinah (prsa, hrbet, noge) in nekoliko manj na manjših mišičnih skupinah (roke, rame, trebuh). Sam najbolj uživam v treningu nog.

Moje tri nepogrešljive vaje so: squat, bench press, barbell row.

Za na konec želim povedati, da še vedno rad opravljam delo osebnega trenerja in upam, da bom še mnogim ljudem obrnil in spremenil življenje na boljše.

Dominik Martinšek

Vsako rekreacijo oz. šport spremljajo poškodbe in bolečine, zaradi katerih ljudje ponavadi opustimo aktivnosti. Pa vendar, gibanje je življenje; zato je pomembno, da se k nemotenem gibanju vrnemo kar se da hitro in uspešno.

Že od nekdaj so me zanimali različni športi (nogomet, tenis, kolesarjenje, fitnes in mešane borilne veščine) skupaj z različnimi “alternativnimi” metodami zdravljenja (tradicionalna kitajska medicina, bioenergija,…) ter masaže, zato sem se po končani gimnaziji v Slovenskih Konjicah odločil za študij fizioterapije (diplomiral 2018 na Almi Mater Europaea; strokovni izpit 2019). Sam poklic fizioterapevta se mi je zdel  idealna kombinacija vseh mojih interesov, katere lahko združim v sanjski poklic ter ljudem pomagam pri vrnitvi optimalnega gibanja in boljšega življenja.

Prve pomembne delovne izkušnje sem kot fizioterapevt pridobil v Termah Zreče, kjer sem delal kot študent 3 leta. Želja po raziskovanju in pridobivanju različnih znanj predvsem na področju travmatologije, ortopedije ter športne fizioterapije me je pripeljala do tega, da svojo pot nadaljujem v Zasebni fizioterapiji Roberto Steble (Slovenska Bistrica), kjer lahko svojo znanje neprestano nadgrajujem (teoretično & praktično) in vsakodnevno uporabljam. Pri delu se tako srečujem z različnimi težavami in poškodbami, pri katerih je potreben personaliziran pristop. Menim, da je vsak človek oz. pacient zase individuum, kateri ima svojo zgodbo in z njo povezane težave. Pomembna je temeljita diagnostika nastalih težav ter celostna obravnava z jasnim protokolom zdravljenja in preventive, katera mora slediti sodobnim smernicam rehabilitacije. Svojo vlogo kot (fizio)terapevt v procesu rehabilitacije vidim predvsem v tem, da ljudem pomagam in povrnem nemoteno gibalno funkcijo telesa z odpravo prisotnih bolečin.

Ker pa vseh težav ne moremo rešiti samo z enim pristopom obravnave, pa naj bo to gibanje, masaža, manualna terapija, fizioterapija itd., smo se odločili za medsebojno sodelovanje med Zasebno fizioterapijo Roberto Steble in Fitnes centrom Starfit. Skupaj tako zagotavljamo celoten proces rehabiltacije, ki Vam omogoča kar se da hitro vrnitev k vsakodnevnim aktivnostim.

 

Moja izobraževanja:

 • Tečaj klasične masaže (2013)
 • Nacionalna poklicna kvalifikacija –Maser (2014)
 • NeuroMuscular Taping (2015)
 • Bioenergija po metodi Zdenko Domančiča 1 (2016)
 • Horizont rehabilitacije (2016)
 • Bioenergija po metodi Zdenko Domančiča 2 (2016)
 • OMMT modul 2 -zapestje in komolec (2017)
 • OMMT modul 3 -kolk in koleno (2018)
 • OMMT modul 4 -gleženj in stopalo (2018)
 • Fascial Manipulation Stecco level 1 (2018)
 • Iskra Medical Distributor Meeting (2019)
 • Neurotype training in practice (2019)
 • Rehabilitation with Vibra 3.0 (2019)
 • OMMT modul 5 –ledvena hrbtenica (2019)
 • Uporaba udarnih valov pri zdravljenju mišično-skeletnega sistema (2019)
 • Telesna drža in korekcijske vaje (2019)
 • Hatha joga (2019)
 • Pristop zdravljenja bolečin v hrbtu (2019)
 • Zensegrity 1 –Pelvis (2020)
 • Visceral Manipulation: Abdomen 1 (2019)
 • Wim Hof Method Fundamentals Workshop (2019)
 • Dan kineziologije –Dan kulture&gibanja (2020)
 • OMMT modul 6 –sakroiliakalni sklep in torakalna hrbtenica (2020)
 • Mala šola hipnoze –Hipnoterapija (2020)
 • EMMETT Techique Modul 1&2 (2020)
 • The Art of Dying (2020)
 • AEQ dihanje –Vpliv čustev na telo (2020)
 • Desmotec sistem za vadbo in rehabilitacijo (2020)
 • Cyriax -MasterClass in Orthopaedic Medicine (2020)

Jakob Kolar

Moje ime je Jakob Kolar. Šport in gibanje me spremljata že od otroštva, saj sem že kot šestletni fant začel trenirati nogomet pri ND Dravinja. Nogomet sem treniral več kot 10 let, vmes pa sem se preizkusil še v atletiki ter tenisu. 

Osnovno šolo in gimnazijo sem obiskoval v domačem okolju, in sicer v Slovenskih Konjicah, nato pa sem se vpisal na Fakulteto za šport v Ljubljano, smer kineziologija.

Tekom študija sem bolj podrobno začel spoznavati delovanje človeškega telesa, koristi gibanja ter telesne vadbe na posameznika, zato sem se za šport in telesno aktiven življenjski slog še bolj navdušil! 

Na Fakulteti za šport sem diplomiral leta 2020, še isto leto pa sem se vpisal na magistrski program iste smeri z namenom, da svoje znanje še poglobim.

V času študija sem opravil še nekaj dodatnih izobraževanj, in sicer tečaj za maserja ter usposabljanje za trenerja nogometa (Trener UEFA A). Ker se zavedam, da so izkušnje ključ do uspehov in dobrih rezultatov, sem se v samo prakso podal kar takoj.

Svoje nogometno znanje predajam naprej kot trener mlajših selekcij pri matični ND Dravinji. Seveda pa sem pridobil že tudi kar nekaj izkušenj na področju kineziologije: kot praktikant sem opravljal prakso pri MJ Kinesiology, sodeloval sem pri športnih testiranjih različnih športnikov na fakulteti, deloval pri RK Celje Pivovarna Laško ter zdravstveni ordinaciji Medicine dela, prometa in športa v Ljubljani.

V prostem času se najraje ukvarjam s športom (vem, kakšno presenečenje!). V zadnjem času najraje igram tenis, hodim v hribe, igram nogomet, odbojko na mivki, tečem, kolesarim, smučam in seveda izvajam vadbo za moč v Fitnes centru Starfit. Rad tudi kuham, pogledam kakšno dobro serijo ali film in preživljam čas s svojimi najbližjimi.

Zato ne čakaj

Pridi na prvi posvet in nas spoznaj v živo

Prvi posvet se sliši tako uradno… pa ni.

Je le naše vabilo, da prideš na kavo ali čaj, se spoznamo, vsedemo skupaj in ugotovimo, kaj sploh želiš potrebuješ.

V tej uvodni uri ti spoznaš, kaj je Starfit, kdo smo mi in kaj ti lahko ponudimo, mi pa spoznamo tebe in že začnemo ugotavljati, kako ti lahko najbolje pomagamo doseči vse, kar si želiš.

Vse kar moreš narediti zdaj, je, da klikneš na velik zlat gumb spodaj, vpišeš nekaj podatkov in klikneš pošlji.